lauantaina, marraskuuta 29, 2008

2. oppitunti

Ihan aluksi korjaus edelliseen opetukseen: virkkuukoukku nro 1.5 on liian iso, 1 on oikea koko.

Ja välineisiin lisäyksenä: tarvitaan jonkinlaiset pihdit langan katkaisua varten (tosin tässä se ei ole kovin oleellista, koska voit neuloa yhtäpäätä vaikka koko rullallisen lankaa)


Seuraavksi tarvikkeista:


Tällaista korulankaa saa kaikista alan liikkeistä. Sitä on tällaisena hopean värisenä - tummempaa kuin hopealanka - ja kullan värisenä myös. Samojen lankojen vähän paksummatkin versiot käyvät. Lopputulos on tietenkin hiukan erinäköinen.


Toinen mahdollisuus on samoin askartelutarvikkeita myyvistä liikkeistä saatava hopeoitu kuparilanka. Tämän paksuus on 3mm. Tuo hinta on viimekeväinen saksalainen, suomessa taitavat nämä langat olla kalliimpia. Ohiuta kullattuja lankoja voi myös käyttää. Täysin hopeista 3mm:n lankaa olen tilannut osoitteesta: Korupaja & Kankurinaitta Ky 03600 Karkkila, puh. 050-4002493.

keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Vähän neulottuja välillä

Olen tässä pikkuhiljaa neuloskellut kaikenmoista pientä, mutta en ole ehtinyt blogeilemaan. Laitetaanpa nyt sitten vähän kuvia.

Tämä villatakki ja myssy on ihan pienelle vauvalle, mutta pitsineule antaa 'kasvunvaraa' niin, että käyttöikä pitenee. Tätä oli mukava ja helppo neuloa, yhdellä värillä vain kerrallaan - paitsi napituskaiteleisiin piti olla omat lankansa, kun neuloin ne saman tien.

Tässä vielä tarkempi kuva pitsineuleen mallista.


Ja vielä mallikuvaja ohje kirjasta. (Stanfield & Griffiths: Neulojan käsikirja) Näytää villaisena aika erilaiselta kuin puuvillaneule.


Toinen vastavalmistunut pikkujuttu on vauvan tossut ja myssy. Tässä minulla oli lähtökohtana nyttönen vaaleanvihreätä efektilankaa, Etsin sille kaveriksi samaa sävyä olevan vauvalangan ja kolmantena oli valkoista Kid-mohairia. Kolme lankaa pitää olla, jos haluaa tehdä niinkuin mattoja kudotaan, eli joka kerroksella vaihdetaan lanka. Neuloin aina oikeaa, ja pakotin kaikki nyplyt työn oikealle puolelle. Kun myssystä jäi vielä vähän tähteeksi, tein tossunsuut samanlaisiksi. Tossut on neulottu kärjestä alkaen. Vihreä silkkinauha antaa vähän tatsia muuten kovin hempeälle yleisilmeelle.

tiistaina, marraskuuta 18, 2008

1.oppitunti

Esittelen tässä ensimmäiseksi koruneulonnan välineet:


1. Alusta; tämä on tehty liimalevystä ja koko on 30x33cm, mutta koko ja materiaali eivät ole tärkeitä, kunhan vain alusta on riittävän tukeva, että se pysyy hyvin pöydällä.


2. Alustan etureunaan, n. 3cm reunasta, kiinnitetään 3 metallitappia kuvan osoittamalla tavalla kolmioksi, jonka sivut ovat n. 5mm (mitä isompi väli on, sitä isommat ovat neuleen silmukat). Tässä tapit on tehty messinkipäisistä nauloista (saa rautakaupoista, nimeä en muista), naula on ensiksi lyöty lautaan ja sitten nuppi on katkaistu pois.


3. Lisäksi tarvitaan virkkuukoukku, nro 1,5 on aika hyvä koko.


Jatkuu seuraavassa numerossa...

maanantaina, marraskuuta 17, 2008

Mielelläni toki

kerron lisää. Tosi mukavaa, että asiaan on kiinnostusta! Minun täytyy vain ensin ottaa kuvia, muuten se ei onnistu. Itse olen opetellut menetelmän yhdestä viime vuonna ilmestyneestä ruotsinkielisestä viikinkiajan koruja käsittelevästä kirjasta. Lainasin sen kirjastosta(Iisalmen), mutta nimeä en tarkemmin muista. Saattaa se löytyä näilläkin tiedoilla, jos joku on halukas lainaamaan.

Nyt minulla onkin hyvä syy viritellä koruverstaani keittiön pöydälle ja aloittaa taas koruhommat. Otan sitten kuvia ja yritän kertoa prosessista.

lauantaina, marraskuuta 08, 2008

Koruista


Taisin kyllä olla väärässä tuossa hopealangan paksuudessa, eiköhän se vain ollut 0,3 eikä 0,6?

Tässävielä toinen koru samaa sarjaa. Sisareni Seijan ranteeseen se päätyi. Kauniisti käy, eikö?