keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Tuunailuja

Meillä on runsain määrin noita takavuosina puutarhasuunnittelijan tuomitsemia valkeita muovituoleja. Ja melkeinpä yhdyn suunnittelijan mielipiteeseen niistä - rumia ja huonoja. Sitäpaitsi ne ovat nyt jo niin vanhoiksi käyneet, että ovat läikittäin harmaantuneet. Kaiken kukkuraksi painepesurilla paranteluyritys rikkoi niiden pinnan.

Joten kaatopaikkatuomio on häälynyt tuoliparkojen yllä koko kesän.

Nyt iski kuitenkin tuunailuinto. Maali on kyllä kallista, mutta kun sekin - siis viimekesäinen postilaatikkomaali - vain kuivuu varastossa, niin kokeilinpa. Tässä näytillä tulosta.


Tiedän tiedän - kaikki skeptikot ja tietäväiset sanovat, ettei maali muovissa pysy, mutta saapihan tuota kokeilla. Katsotaan, miltä tuolit ensi kesänä näyttävät!

6 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Hauskan väriset tuolit! Kerrothan ensi kesän jälkeen miten maali kesti. Ehdin viime viikon lopulla laittaa vanhat valkoiset tuolit ja pöydän kirpparille.
Väreistä tulee mieleen nuoruus ja 70-luku.

Anonyymi kirjoitti...

Pirteältä näyttävät tuolit, tykkään väreistä. Maalasitko tuolit sprey-maalilla? Minä olen maalaillut puutarhaan ruukkuja ja korituotteita. Mies ei ole meillä koskaan hyväksynyt muovisia puutarhakalusteita, joten oltiin joitakin vuosia ilman, ennen kuin hänellä oli aikaa tehdä oma puutarhakalustesarja (pöydät, tuolit, keinu ja kukkaruukkujen suojukset). Ittellisenä ja hätäisenä ihmisenä teki kyllä tiukkaa kunnioittaa hänen mielipidettään, mutta nyt olen sitten saanut jo useamman vuoden ihastella hänen huolella nikkaroimiaan valkoisia puisia puutarhakalusteita :)

Anonyymi kirjoitti...

Äitini on maalannut vastaavanlaisia valkoisia muovituoleja vihreiksi, ja ainakin niissä on maali pysynyt jo pari vuotta ihan hyvin. Asiaan saattaa vaikuttaa, että tuolit ovat katoksessa, eivätkä siis loju sateessa. En kyllä tiedä, mitä maalia äityli on käyttänyt.

Kaija kirjoitti...

Tosi on, seitkytluvulla tuommoisia värejä oli! Kyllä minä varmaan asiaan palaan, varsinkin kun mielenkiintoa on ilmennyt.

Kyllä minäkin semmoisen nikkaroivan miehen ja puutarhakalusteet huolisin, mutta ei kaikille ole suotu:)

Kyllä minä ihan pensselillä sudin. Läheltä katsoen pinta on epätasainen - ei niinkään maalauksen kuin painepesurin vuoksi - mutta minua ei se haittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas hauska idea. meiltäkin löytyisi 4 harmaantunutta puutarhatuolia juuri sopivasti koekappalaiksi.

Täytyykin olla kuulolla maalin kestävyystestien suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Mä maalasin alkukesästä pari valkoista muoviamppelia ja niiden maali on pysynyt hyvänä koko kesän. Tasaiseksi en maalipintaa saanut millään, mutta ei amppelissa haittaa.