tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Hyväntekeväisyyteen...

...toisin sanoen Lähetyskirpun huutokauppaan tein tämän kesäisen Mummunmussu essumekon ja päähineen.


Huutokauppa ei ollut jostain syystä tällä kertaa mikään 'success', siis rahaa essusta ei paljon tullut, mutta toivottavasti pikkutyttö, joka sen saa on iloinen.


Neulontarintamalta sen verran uutta, että olen siirtynyt 'kesälankoihin' - ei siis villaa ja villasekoitetta vähään aikaan, vaan puuvillaa ja puuvillasekoitelankoja. Viimeinen valmiiksi saamani talvineule on tämän näköinen. Napit kyllä vielä puuttuvat.


Tässä on sama tekniikka kuin aikaisemmin tekemässäni punaisessa sliparissa, siis koko ajan neulotaan vain kahdella langalla. Tämmöinen neule onnistuu kuulemma periaatteessa koneellakin, mutta minun tapauksessani ei siksi, että käytän jämälankoja, ja silloin työ on koko ajan nähtävä, että tietää, millainen siitä on tulossa. Toisekseen osa langoista on pätkiä, ja niiden käyttäminen koneneulonnassa on ellei nyt ihan mahdotonta, niin kamalan hankalaa joka tapauksessa

Tuo pohjana ja reunoissa oleva vaaleanpunainen lanka on periaatteessa koko ajan samaa, tosin siinäkin on kahta jonkin verran toisistaan poikkeavaa värierää, ja mysyssä samansävyistä erilaista lankaa. Tumma punainen on ainoa koko ajan samana pysyvä lanka. Muut vaihtelevat sitten käytännössä koko ajan. Tässä olen pyrkinyt siihen, että mikään lanka ei tyystin loppuisi kesken työn ja tulisi sitten kokonaan korvatuksi jollain toisella, koska silloin voi käydä niin, että lopputulos ei ole yhtenäinen. Mielestäni tässä onnistuin kokolailla hyvin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein kiva jämälankavillatakki! Tykkään, kun tuo vaaleanpunainen on mukana koko ajan.

Minulle kävi puuvillalankojen kanssa niin, että pikkupojan raitaneule jäi hihoista muutaman raidan vajaaksi, lanka ei riittänyt. Käyttäjää se tuskin haittaa.

Pia Tuononen kirjoitti...

Todella kaunis villatakki!!!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, kun se on kaunis. Näyttää kudotulta kankaalta.

iso gnu kirjoitti...

Taas todella kaunis, värien sinfoniaa!

Emma kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on ihana essumekko ja varmasti ainakin tytön äiti on iloinen tyttären kauniista mekosta. Kiva myös tuo vauvan asu ja se kun siihen voi käyttää hyödyksi jämälangat. Itselleni on tulossa kaksi uutta lastenlasta lisää,joten pian myös pitäisi taas nuttujen neulomukset aloittaa.