perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Värjäystä

Iso Gnu kehui edellisen neuleeni värejä. Kiitos kiitos, aina semmoisesta mieli ilahtuu!

Pitkän aikaa olenkin neulonut kaupan väreillä, mutta nyt teki mieli kokeilla taas jotain uutta -tai oikeastaan vanhaa. Olen joskus värjännyt vähän kasviväreillä. Jossain ohjeessa sanottiin , että vesiheinällä voi värjätä ilman puretusta. Kokeilinkin sitä aikanaan, ja sain oikein kaunista vaaleanvihreää lankaa.

Nyt kuitenkin kävi ikävästi. Väri olikin likaisen hailahtavan ruskeaa, eikä se tarttunut kuin muutamiin lankoihin. Niinpä kävin hakemassa kankaanvärjäysliemen jämät, ja kaadoin ne pataan -varmuuden vuoksi lisäsin vielä suolaa joukkoon.

Langat olivat kaikki valkoisia jämiä, jotkut varmaan villaa, mutta toiset taas enemmän tai vähemmän tekokuituja sisältäviä. Tulos oli sangen mielenkiintoinen. Kuvassa langat ovat vielä märkiä, joten väri varmaan haalenee kuivuessaan. Saa taas kauppahallin Anita ihmetellä, miten minä aina noita vaaleanpunaisia harrastan - liekö lapsena jääneet prinsessaleikit vähiin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jopas on mukavan värisiä lankoja! Minäkin olen koko viikonlopun värjäillyt ystävälleni lankoja mökillä. Itselläni alkaa olla jo hyvä valikoima kasvivärjättyjä ihanuuksia. Ihanaa puuhaa!

Kaija kirjoitti...

Sanos muuta! Se vain tuppaa olemaan ongelmana, ettei itsevärjätyistä raski mitään tehdä. Vai minunko ongelmani vain? ;)