maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Onpa aikaa...

...kun viimeksi olen blogia päivittänyt! On ollut KIIRE! Kirjallisia töitä on pitänyt pakertaa. Rentoutuksekseni olen neulonut jonkin verran, ommellut en ole käytännöllisesti katsoen yhtään. Tässä pari viime talvena aloitettua nyt valmiina.


Tämä on kaksivuotiaalle Jesselle. Etukappaleet ovat intarsianeuletta. Selkä on keltainen ja koneella neulottu. Hihat ovat myös koneella, kahta erilaista luonnonvalkoista. Resorit olen neulonut käsin.



Tämä on kirppikseltä löytynyt kesken jäänyt neule. Lankaa ei ollut mukana, joten jouduin etsimään samansävyistä sinistä kaveriksi. Aika hyvää löysin, kuvassa näyttävät miltei samanvärisiltä. Luonnossa miehustalanka on vähän vaaleampaa kuin hihat ja resorit. "Hämäyksen vuoksi" ja koristeeksi laitoin nuo intarsiaruudut. Tämä sopii varmaakin noin yksivuotiaalle.




Kolmas neule on kokonaan tämän syksyn tuotantoa. Siinä olen etukappaleessa käyttänyt kesällä värjäämiäni vaaleanpunaisia, etukappaleet on neulottu kirjoneuleena käsin, myös resorit ovat käsinneulotut, takakappale ja hihat koneella. Lanka on joskus muinoin ostettua Novitan Merino Princess -lankaa. Tämä villatakki on sopiva noin kaksivuotiaalle.



Panen tähän vielä mallineuleen kuvan. Siinä on aina 4 silmukkaa kuviolangalla, se on mielestäni hyvä määrä siinä mielessä, että lankaa ei vielä nurjalla tarvitse sitoa. Pohjalankaa on 1 silmukka jokaisessa välissä. kaksi kerrosta aina samanlaista, niin nurjalla ei tarvitse miettiä, vaan voi tehdä vain edellisen kerroksen mukaan. Ruudutuksen vinoudestakin tulee tällä tavalla kaunis. Kuvioiden välillä on kaksi kerrosta pohjalangalla.


1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Punasävyinen takki on kaunis!