keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Vähän neulottuja välillä

Olen tässä pikkuhiljaa neuloskellut kaikenmoista pientä, mutta en ole ehtinyt blogeilemaan. Laitetaanpa nyt sitten vähän kuvia.

Tämä villatakki ja myssy on ihan pienelle vauvalle, mutta pitsineule antaa 'kasvunvaraa' niin, että käyttöikä pitenee. Tätä oli mukava ja helppo neuloa, yhdellä värillä vain kerrallaan - paitsi napituskaiteleisiin piti olla omat lankansa, kun neuloin ne saman tien.

Tässä vielä tarkempi kuva pitsineuleen mallista.


Ja vielä mallikuvaja ohje kirjasta. (Stanfield & Griffiths: Neulojan käsikirja) Näytää villaisena aika erilaiselta kuin puuvillaneule.


Toinen vastavalmistunut pikkujuttu on vauvan tossut ja myssy. Tässä minulla oli lähtökohtana nyttönen vaaleanvihreätä efektilankaa, Etsin sille kaveriksi samaa sävyä olevan vauvalangan ja kolmantena oli valkoista Kid-mohairia. Kolme lankaa pitää olla, jos haluaa tehdä niinkuin mattoja kudotaan, eli joka kerroksella vaihdetaan lanka. Neuloin aina oikeaa, ja pakotin kaikki nyplyt työn oikealle puolelle. Kun myssystä jäi vielä vähän tähteeksi, tein tossunsuut samanlaisiksi. Tossut on neulottu kärjestä alkaen. Vihreä silkkinauha antaa vähän tatsia muuten kovin hempeälle yleisilmeelle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas ihana villatakki!

Kaija kirjoitti...

Kiitos! Joku muukin oli samaa mieltä, tämä meni nimittäin kaupaksi melkein heti, kun sen myyntiin vein.